Aantal verkeersdoden afgelopen jaren

DATA VAN DE DAG - In 2014 kwamen 570 mensen om door verkeersongelukken, net zoveel als in 2013. In 2013 daalde het aantal verkeersdoden met 12 procent ten opzichte van 2012.

vrijdag 1 mei 2015 | Verkeer, Doodsoorzaken, Auto, Fiets, dvdd

Datagraver Stephan Okhuijsen brengt deze week het aantal verkeersdoden vanaf 1950 tot nu in beeld aan de hand van cijfers van het Centraal Bureau voor Statistiek.

Vanaf de jaren zeventig daalt het aantal dodelijke verkeersslachtoffers. Oorzaken van deze daling zijn de verschillende veiligheidsmaatregelen die in dit decennium doorgevoerd werden.

Daarnaast is in de afgelopen vijftien jaar het aantal verkeersdoden gehalveerd. Deze daling komt vooral door veiligere auto’s en landelijke campagnes om de verkeersveiligheid te vergroten.

Het aantal fietsers dat overlijdt na een verkeersongeluk is in de loop der jaren het minst gedaald.

Publicaties:
De Stand

Ook interessant om te lezen

Aantal Volkswagens met Dieselmotor op de Nederlandse weg

DATA VAN DE DAG - In Amerika is geconstateerd dat Volkswagen speciale software had ingebouwd in haar auto's met een Dieselmotor om de test voor de gek te houden. Zo leek de auto schoner dan hij in werkelijkheid was.

Dit schijnt op te gaan voor de modellen vanaf 2009 en dan in het bijzonder de TDi's. We hebben de database van RDW (open data!) erbij gepakt om te zien hoeveel diesels van Volkswagen er in Nederland rondrijden die hieraan voldoen.

vrijdag 1 mei 2015 | Verkeer, Doodsoorzaken, Auto, Fiets, dvdd