Aantal vliegincidenten en dodelijke slachtoffers vliegrampen

DATA VAN DE DAG - Een vliegtuig van Malaysia Airlines dat spoorloos verdwijnt, de MH17 die uit de lucht geschoten wordt en een piloot die met opzet een vliegtuig laat neerstorten. Is vliegen eigenlijk nog wel zo veilig? Datagraver laat de cijfers spreken. Zo is er in de afgelopen tien jaar een daling van het aantal dodelijke slachtoffers te zien.

Het gaat hierbij niet alleen om dodelijke ongelukken, maar ook het aantal doden door kapingen of ander geweld is gedaald. Sinds de aanslagen op de Twin Towers in 2001 zijn er zelfs jaren geweest waarin geen enkel dodelijk slachtoffer door criminele activiteiten te betreuren was.

vrijdag 27 maart 2015 | Doden, Vliegen, Rampen, dvdd

Ook interessant om te lezen

Boeing versus Airbus

DATA VAN DE DAG - Sinds halverwege de jaren negentig voeren Airbus en Boeing een gevecht om het grootste marktaandeel bij de grote passagiersvliegtuigen. De recente cijfers geven aan dat Boeing nu weer even voor ligt.

vrijdag 27 maart 2015 | Doden, Vliegen, Rampen, dvdd

Slachtoffers van moord en doodslag

DATA VAN DE DAG - Beroepscrimineel Lucas Boom werd afgelopen dinsdag op klaarlichte dag in Zaandam geliquideerd. Aanleiding voor Datagraver om het aantal moorden en doodslagen voor je in kaart te brengen.

vrijdag 27 maart 2015 | Doden, Vliegen, Rampen, dvdd