Banken de maat genomen

ACTUALITEIT - Gisteren verscheen zowel de jaarlijkse update van de Eerlijke Bankwijzer als de halfjaarlijkse vertrouwensmonitor Banken. Omdat naast de samenvattende conclusies in persberichten de opbouw van de scores ook interessant zijn, hebben we die in twee grafieken gevat.

dinsdag 29 september 2015 | economie, banken, actualiteit

Halfjaarlijks publiceert de Nederlandse Vereniging van Banken de vertrouwensmonitor. Naast een score voor het vertrouwen dat de klanten hebben in hun bank, wordt ook gevraagd naar zaken als klantcontact en deskundigheid. De bovenste grafiek geeft de scores gestapeld weer zodat de bank met de beste totaaltelling links staat.

Bij de vertrouwensmeting is het wel goed om te vermelden dat het om een steekproef gaat met slechts 500 deelnemers.
Voor niet alle onderdelen waren scores voor alle banken beschikbaar. Die onderdelen zijn niet meegenomen.

Bij de jaarlijkse Eerlijke Bankwijzer zijn er naast de bekende indicatoren voor duurzaamheid en dierenwelzijn nog 16 aspecten waarop banken gemeten worden. In de onderste grafiek staan de score's, maximaal 10 punten per onderdeel, wederom gestapeld weergegeven. Alleen de categorie "olie en gas" kende niet voor iedereen een score en is buiten beschouwing gelaten.

Ook interessant om te lezen

Het Nederlandse managementnetwerk

AANVRAAG DATA - Voor Sargasso hebben we het netwerk van bedrijven en managers aan een netwerkanalyse onderworpen. Uit ruim 16.000 records over de loopbanen van managers hebben we twee overzichtelijke netwerken gehaald. Hieronder de tekst van hun publicatie.

dinsdag 29 september 2015 | economie, banken, actualiteit

Afscheid van de CD en LP

DATA VAN DE DAG - De revival van de LP mag dan af en toe in het nieuws komen, eigenlijk loopt het tijdperk van de fysieke geluidsdragers simpelweg ten einde. Het bliepje van de LP's kan de trend niet breken.

dinsdag 29 september 2015 | economie, banken, actualiteit