Gemiddelde levensverwachting bij geboorte 2011-2014

DATA VAN DE DAG - Vrouwen leven nu gemiddeld drie jaar langer dan mannen. Maar het verschil in levensverwachting tussen de hoogste en laagste inkomensgroep is veel groter, ruim 7 jaar. En het verschil in aantal jaren in als goed ervaren gezondheid is nog veel groter.

vrijdag 9 oktober 2015 | dvdd, gezondheid, bevolking

Het verschil in gezonde levensverwachting tussen de laagste en hoogste inkomensgroep is 17 jaar

Wie nu geboren wordt, heeft als vrouw een levensverwachting van 83 jaar en als man 80 jaar. Maar de verschillen naar inkomensgroep zijn zeer groot. Zo kan een vrouw uit de eennahoogste inkomensgroep 86 jaar worden, maar een man uit de laagste inkomensgroep 75.

De verschillen in levensverwachting in als goed ervaren gezondheid zijn nog veel groter. Daar is het verschil tussen de hoogste inkomensgroep en de laagste ruim 17 jaar bij zowel mannen als vrouwen.

NB: Er zijn meer factoren die van invloed zijn op de levensverwachting, zoals bijvoorbeeld opleidingsniveau en omgeving.

Ook interessant om te lezen

Zelfdoding 1950-2014

DATA VAN DE DAG - Vandaag publiceerde het CBS de cijfers over zelfdoding in 2014. We hebben de cijfers vanaf 1950 erbij gehaald om de trends goed zichtbaar te maken.

vrijdag 9 oktober 2015 | dvdd, gezondheid, bevolking