Minder brieven, meer pakketjes

DATA VAN DE DAG - Omdat deze week bekend werd dat PostNL 37 procent minder winst boekte dan in het eerste kwartaal van 2014, brengt Datagraver dit keer het aantal bezorgde brieven en pakketjes voor je in beeld.

Ten opzichte van het eerste kwartaal in 2014 werden er 8 procent meer pakjes bezorgd, maar het volume van geadresseerde post daalde met 13 procent.

vrijdag 8 mei 2015 | Economie, dvdd

Het aantal bezorgde brieven ligt nog altijd vele malen hoger dan het aantal bezorgde pakketten, maar waar het aantal bezorgde brieven sinds 2008 met ruim 40 procent is afgenomen, is het aantal bezorgde pakketten sinds 2009 juist met bijna 60 procent gestegen.

Een mogelijke reden voor beide veranderingen is het internet. Er worden meer pakketjes verstuurd omdat er meer online gewinkeld wordt en er worden minder brieven gestuurd omdat veel berichten nu via e-mail verzonden worden.

Publicaties:
De Stand

Ook interessant om te lezen

Steeds meer museumkaarthouders

DATA VAN DE DAG - Museumkaarthouders bezochten in 2014 een miljoen keer vaker een museum dan in 2013. Redenen hiervoor zijn dat er meer mensen zijn met een Museumkaart en dat er meer musea bezocht worden per Museumkaart.

vrijdag 8 mei 2015 | Economie, dvdd