Nederland moet van rechter broeikasgasuitstoot verminderen

DATA VAN DE DAG - In de rechtszaak van Urgenda tegen de Staat heeft de rechter bepaald dat de Staat meer moet doen aan de vermindering van de broeikasgasuitstoot. De doelstelling is ambitieus gegeven de prestaties uit het verleden.

woensdag 24 juni 2015 | Politiek, Klimaat, Broeikasgassen, dvdd

De rechtbank heeft geoordeeld dat de Nederlandse Staat in 2020 de uitstoot van broeikasgassen met een kwart verminderd moet hebben ten opzichte van 1990

De rechtbank in Den Haag heeft geoordeeld dat de Nederlandse Staat in 2020 de uitstoot van broeikasgassen met een kwart verminderd moet hebben ten opzichte van 1990.

Klimaatorganisatie Urgenda spande de zaak aan tegen de Staat omdat ze van mening is dat de politiek niet genoeg doet voor de huidige generatie. Ze eiste 40 procent minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990.

Op vrijdag praat het kabinet over de uitspraak van de rechter. Minister van Economische Zaken Henk Kamp liet weten dat er gesproken zal worden over een eventueel hoger beroep tegen de uitspraak.

Data gebruikt voor:
De Stand

Ook interessant om te lezen

Tweede Kamer voorzitter Van Miltenburg laat zich vaker vervangen dan haar voorgangers

AANVRAAG DATA - Op verzoek De Stand uitgezocht hoe vaak de huidige Tweede Kamervoorzitter vergaderingen voorzit. Scrape op alle verslagen plenaire vergaderingen Tweede Kamer.

ARTIKEL - Alle aandacht voor Anouchka van Miltenburg doet anders vermoeden, maar het is echt zo: de Tweede Kamer-voorzitter is opvallend vaak afwezig. Voor bijna de helft van de vergaderingen laat Van Miltenburg zich vervangen.

woensdag 24 juni 2015 | Politiek, Klimaat, Broeikasgassen, dvdd