Ontwikkeling muziekindustrie 1975 - 2016

DATA VAN DE DAG - Vandaag werden de cijfers van de muziekindustrie in Nederland over 2016 gepresenteerd door de NVPI. We hebben onze overzichten bijgewerkt.

dinsdag 25 april 2017 | DVDD, Muziek, Economie

De LP zit in de lift, maar komt nog lang niet in de buurt van haar glorietijd voor de komst van de CD

Uit bovenstaande grafiek blijkt dat de industrie weer in de lift zit. Grootste deel van de groei komt uit streaming. En dat aandeel is stijgende.
Uit de grafiek waarin de omzet gecorrigeerd is voor inflatie helemaal onderaan blijkt overigens dat met de stijging de industrie voorlopig nog lang niet in de buurt zit van de jaren uit de vorige eeuw.

Verder valt de groei van de LP op. Die maakt nu bijna 25% uit van de omzet van de fysieke geluidsdragers.

Hieronder ook nog een grafiek met alleen de aantallen LP's verkocht per jaar. De volumes van de gloriedagen zijn voorlopig nog lang niet in zicht.

Ook interessant om te lezen

Verloop tijdens historie Top2000

De Top2000 is al meer dan 20 jaar oud. Een poging van ons om het verloop van de nummers in de loop der tijd in kaart te brengen, leverde niet het gewenste resultaat op. Toch delen we het graag, inclusief de data. Wellicht dat anderen een betere visualisatie kunnen realiseren.

dinsdag 25 april 2017 | DVDD, Muziek, Economie

Afscheid van de CD en LP

DATA VAN DE DAG - De revival van de LP mag dan af en toe in het nieuws komen, eigenlijk loopt het tijdperk van de fysieke geluidsdragers simpelweg ten einde. Het bliepje van de LP's kan de trend niet breken.

dinsdag 25 april 2017 | DVDD, Muziek, Economie