Steeds meer museumkaarthouders

DATA VAN DE DAG - Museumkaarthouders bezochten in 2014 een miljoen keer vaker een museum dan in 2013. Redenen hiervoor zijn dat er meer mensen zijn met een Museumkaart en dat er meer musea bezocht worden per Museumkaart.

zaterdag 23 mei 2015 | Museum, Cultuur, dvdd

Voor ieder bezoek met een Museumkaart krijgen musea een vergoeding. Deze totale vergoeding was in 2014 44,1 miljoen euro. In 2013 was dat nog 37,6 miljoen euro.

Dit nieuws was ook aanleiding voor Datagraver om het aantal museumbezoeken en het aantal museumkaarthouders voor je in beeld te brengen.

Verschenen in:
De Stand

Ook interessant om te lezen

Filmbezoek Nederland in opgaande lijn

DATA VAN DE DAG - De film Michiel de Ruyter heeft zich teruggetrokken voor het Nederlandse Filmfestival omdat men vindt dat publieksfilms niet serieus genomen worden. Maar hoeveel bezoek trekken Nederlandse films eigenlijk? We hebben de cijfers vanaf 1973 voor u op een rij gezet.

zaterdag 23 mei 2015 | Museum, Cultuur, dvdd

Einde stijging klantcontacten Juridisch Loket

DATA VAN DE DAG - Het Juridisch Loket, voorheen Bureau Rechtshulp, had acht jaar op rij te maken met een toenemend aantal klantcontacten. Van 2013 op 2014 nam het voor het eerst weer af.

Het aantal bezoekers van hun website groeide echter stevig door.

zaterdag 23 mei 2015 | Museum, Cultuur, dvdd

Tweederde scholieren klaagt over eindexamens

AANVRAAG DATA - Op verzoek De Stand historie examenklachten uitgezocht en gerelateerd naar aantal examenkandidaten.

De eindexamens zijn weer begonnen, en elk jaar is dat weer nieuws. Net zoals het ook elk jaar weer nieuws is dat bijna alle basisschoolleerlingen een CITO-toets doen.

Maar de eindexamens hebben iets waardoor dat routinematige nieuwsverhaal wat smeuïger wordt: klagende scholieren.

zaterdag 23 mei 2015 | Museum, Cultuur, dvdd

Minder brieven, meer pakketjes

DATA VAN DE DAG - Omdat deze week bekend werd dat PostNL 37 procent minder winst boekte dan in het eerste kwartaal van 2014, brengt Datagraver dit keer het aantal bezorgde brieven en pakketjes voor je in beeld.

Ten opzichte van het eerste kwartaal in 2014 werden er 8 procent meer pakjes bezorgd, maar het volume van geadresseerde post daalde met 13 procent.

zaterdag 23 mei 2015 | Museum, Cultuur, dvdd