Uitwisseling bestuurders binnen 50 grootste bedrijven Nederland

Waar hebben de huidige bestuurders van de 50 grootste bedrijven in Nederland in het verleden gewerkt? Ander perspectief op een dataset die we vorige week gebruikten.

donderdag 29 oktober 2015 | Economie

Vorige week lieten we zien hoe de 50 grootste bedrijven momenteel bestuurders delen. Maar we hebben ook de data over hun eerdere betrekkingen. Als we hiermee een nieuwe netwerkanalyse maken, ontstaat er een stevige kluwen.

Veel bestuurders hebben er al een hele loopbaan op zitten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel van hen in het verleden bij een ander top 50 bedrijf hebben gewerkt.
De toegevoegde waarde van de analyse is dan ook beperkt. Het levert echter wel een fascinerend plaatje op.

Een interactieve versie, die zich helaas slecht laat opmaken, vindt u hier.
Als u op een bol klikt, ziet u de uitgaande lijnen van dat bedrijf. Dat wil dus zeggen dat mensen die ooit bij dat bedrijf werkten inmiddels bij die andere bedrijven zitten (daar waar de pijl in het plaatje eindigt). En hoe dikker de lijn, hoe meer mensen.

Ook interessant om te lezen

Het Nederlandse managementnetwerk

AANVRAAG DATA - Voor Sargasso hebben we het netwerk van bedrijven en managers aan een netwerkanalyse onderworpen. Uit ruim 16.000 records over de loopbanen van managers hebben we twee overzichtelijke netwerken gehaald. Hieronder de tekst van hun publicatie.

donderdag 29 oktober 2015 | Economie