Wachttijden belastingtelefoon

Juist in deze periode bellen veel mensen met de belastingtelefoon om nog even de laatste vragen beantwoord te krijgen. Op basis van de open data van de Belastingdienst zelf hebben we uitgevonden dat u dit het beste donderdagochtend kunt doen.

dinsdag 5 april 2016 | DVDD, Belastingen, opendata

Het slechtste moment om de belastingtelefoon te bellen is aan het einde van de middag

Dagelijks werkt de Belastingdienst haar bestand met alle informatie over de belastingtelefoon bij. In dat bestand staat voor iedere dag van het jaar en voor iedere kwartier dat ze open zijn hoeveel telefoontjes er binnen komen en hoe lang de gemiddelde wachttijd is.

We hebben dit laatste gegeven genomen en de data vanaf eind 2014 gemiddeld. Eerst over de dagen van de week (zie boven). En vervolgens over de weken van het jaar (zie onder). Dan wordt de drukke periode rond 1 april goed zichtbaar.

Uit het eerste plaatje wordt duidelijk dat het af te raden is om tussen 16:30 en 19:30 uur te bellen. Maar donderdagochtend hebben mensen kennelijk wat anders te doen en is het relatief rustig. Relatief wil zeggen dat u dan ruim een minuut wacht. Terwijl het in de drukke periode snel 3 minuten is.

Hier ook nog een versie met alleen de wachttijden van particulieren:

Doe er uw voordeel mee.

In dit overzicht zijn de gesprekken voor onderwerpen Auto, Douane en Buitenland weggelaten.

Noot:
De kleuring van de vakjes is een verdeling van groen (laagste waarde) via geel (50% waarde) naar rood (hoogste waarde). Per tijdvak is het gemiddelde over de beschikbare wachttijden gegeven (per beller). In het overzicht is geen rekening gehouden met de mogelijkheid dat door een keuzemenu de verschillende type bellers (bv particulieren en bedrijven) al een keuze kunnen maken waardoor de wachttijd beïnvloed wordt.

Ook interessant om te lezen