Wanneer is de nieuwe generatie jarig?

DATA VAN DE DAG - In Nederland komen verhoudingsgewijs de meeste kinderen in september ter wereld. Ze worden dus verwekt in de donkere decembermaand. 24 september is de meest voorkomende dag en 29 februari uiteraard de minst voorkomende.

dinsdag 6 januari 2015 | Bevolking, Jeugd, dvdd

Op 24 september vinden de meeste kinderfeestjes plaats.

Als je alle geboortes van de periode 1995 tot 2013 neemt, wat leert ons dat dan? Dat op 24 september de meeste kinderfeestjes plaatsvinden. En dat er dus heel veel grote mensen seks hadden rond 1 januari. Op de tweede plaats staat 29 september. Dat waren goede voornemens. De minst voorkomende geboortedag is uiteraard 29 februari. Maar als we die buiten beschouwing laten vanwege zijn bijzondere karakter, is 1 januari de laagste.

Het valt op dat vaste feestdagen allemaal laag scoren. Koninginnedag, 5 december, 25 december en 26 december. Ongeveer drie dagen later is er dan weer een klein geboortegolfje. Oftewel, het uitstellen van een geboorte lijkt mogelijk te zijn. Dit komt waarschijnlijk doordat niet urgente bevallingen in ziekehuizen niet tijdens feestdagen gedaan worden.

De minst populaire maand is december.

Publicaties:
Sargasso oorspronkelijk
Sargasso update

Ook interessant om te lezen