Over Datagraver

De wereld krijgt een stortvloed van data over zich heen. In al die data zit heel veel nuttige informatie verstopt. Helaas heeft niet iedereen de tijd, vaardigheden of middelen om het er uit te halen. Datagraver is u hierbij graag van dienst.

Datagraver is gestart in 2014 als onderdeel van Itude, een IT-dienstverlener met een respectabele staat van dienst. In Datagraver hebben we de opgebouwde IT-ervaring gecombineerd met de specifieke kennis van het vinden en ontsluiten van diverse databronnen. We versterken de dienstverlening tevens met het leveren van relevante context en analyses. Daarin gaan we dus verder dan het simpelweg beantwoorden van uw datavragen.

Datagraver is breed in te zetten, maar heeft zeer uitgebreide kennis van zaken als bevolkingsontwikkeling, veiligheid, klimaat, energie en politiek. We helpen veelal klanten in de media, charitatieve instellingen en belangenorganisaties, maar ook bedrijfsleven, overheid en politieke organisaties worden bediend.

Klanten waar we recent werk voor hebben gedaan: FNO, Zuiderzee Museum, gemeente Schiedam, Greenpeace, Algemene Rekenkamer, GroenLinks Noord Brabant, GGD Nederland, gemeente Krimpenerwaard en Graphic Hunters.

We houden van zowel small data als big data. Zie onze reeks cases om een indruk te krijgen van de diversiteit van vragen die we beantwoord hebben. Op de pagina Producten beschrijven we in welke vorm we u op dit moment kunnen helpen. Daar we nog groeiende zijn, zullen er de komende tijd nog diensten bij komen.

Van maart 2017 tot maart 2018 verscheen er ook wekelijks een column met een bijdrage van ons bij RTLZ.